Tempatan Murid Hadiahkan Cikgu Udang Besar Bawa Masuk Dalam Kelas

Murid Hadiahkan Cikgu Udang Besar Bawa Masuk Dalam Kelas

121
0

Murid Hadiahkan Cikgu Udang Besar Bawa Masuk Dalam Kelas

Murid Hadiahkan Cikgu Udang Besar Bawa Masuk Dalam Kelas. Telah tular satu rakaman video seorang pelajar telah membawa seokor udang yang cukup besar. Video tersebut telah mendapat perhatian dari warganet. Mengikut sumber secara umum bahawa video tersebut permulaannya tular di laman tiktok akaun milik Cikgu Al Tarmizi.

Video tersebut telah mendapat view sebanyak 1juta berikut video secara ringkasnya yang mana pelajar telah membawa udang. Apa yang menariknya lagi, udang tersebut adalah udang yang mempunyai saiz begitu besar dan yang menarik perhatian warganet lagi udang tersebut dibawa masuk kelas.

Murid Hadiahkan Cikgu Udang Besar Bawa Masuk Dalam Kelas

Selalunya bila menyentuh guru ni adalah perkara yang menjadi topik bualan hangat juga dikalangan rakyat Malaysia. Manakan tidak gurulah penyumbang terbesar kepada negara dalam mendidik serta melahirkan pelbagai tokoh-tokoh, ataupun mereka yang menjadi orang yang berguna dan bermanfaat untuk masyarakat terutama untuk bangsa dan negara.

  • Pemilik Akaun Tiktok Cikgu Al Tarmizi
  • Video Yang Tular Di Tiktok
  • Nama Pelajar Yang Bawa Udang

Perhatian, segala info dan maklumat yang telah disampaikan ia adalah bersumberkan rujukan yang tepat dan benar dari pemilik akaun Cikgu Al Tarmizi.

Sila layari telegram rasmi saluran terpantas info dan maklumat terkini yang diupdate dari semasa ke semasa.

Video Yang Viral Dari Akaun Tiktok Pemilik Cikgu Al Tarmizi 

Mengikut sumber dari pemilik akaun Cikgu Al Tarmizi sendiri bahawa tempat yang Cikgu Al Tarmizi mengajar adalah di kawasan pedalaman di Sarawak. Berikut adalah video tersebut;

Video Yang Tular Di Tiktok

Nama Pelajar Yang Bawa Udang

Menurut dari sumber facebook milik Cikgu Al Tarmizi sendiri bahawa pelajar tersebut adalah bernama pajmi. Kata Cikgu Al Tarmizi lagi bahawa adik pajmi ni adalah merupakan seorang pelajar yang baik dalam kelas. Berikut adalah update terkini dari Cikgu Al Tarmizi di facebook beliau.

Pelbagai Komen Positif Dari Netizen:

Selain itu video tersebut juga telah mendapat pelbagai komen positif dari netizen, manakan tidak apabila seorang guru sanggup terjun mengajar mencurahkan ilmu sanggup berkorban hanya semata-mata untuk pelajar manjadi seorang berguna dan bermanfaat untuk masyarakat dan negara.

Bahkan para netizen amat tersentuh hati, ada yang ucap terima kasih cikgu yang telah sudi mengajar di pedalaman, pengorbanan seorang cikgu yang tiada ganti, pelajar menghargai jasa gurunya.

Berikut adalah beberapa komen positif dari netizen dari halaman facebook.

 

Akhir Kata Untuk Para Cikgu 

Dengan video tersebut yang telah tular, jelaslah bahawa jasa seorang guru dalam mendidik amat-amatlah meninggalkan kesan yang begitu besar dikalangan masyarakat Malaysia. Gurulah yang telah banyak berkorban serta sanggup mencurahkan ilmu untuk pelajar semata-mata untuk pelajar menjadi orang yang hebat suatu hari nanti.

Terkadang tidak semua pelajar yang telah di didik oleh guru dapat kecapi kejayaan yang besar dan hebat serta cemerlang dalam pelajaran. Kerana kebijaksanaan dalam pelajaran akademik ni tidak semua orang milikinya. Namun, terkadang yang tidak cemerlang dalam akademik ini lah yang akan lebih berjaya di luar sana bahkan menjadi orang yang banyak menyumbang, berbakti kepada masyarakat terutama untuk agama.

Oleh yang demikian itulah, seharusnya kita tidak boleh memandang rendah kepada mereka yang gagal dalam pelajaran akademik. Kerana mereka yang begini lah selalu nya akan lebih menghargai dan mengingati jasa guru-guru mereka yang telah mengajar dan mendidik mereka. Ibubapa selepas rumah adalah guru-guru di sekolah.

Semoga Semua Para Guru Berjaya Dunia Dan Akhirat

Semoga dengan perkongsian Murid Hadiahkan Cikgu Udang Besar Bawa Masuk Dalam Kelas menjadi inspirasi serta pengajaran dan teladan agar menghargai guru serta hubungan seorang guru dengan anak murid perlulah rapat.

Previous articleBas Persiaran Terbakar Di Plaza Tol UPM
Next articleAwan berbentuk kanta seakan UFO muncul di Turkiye

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here